Limic logo
Kestäviä ja turvallisia LED -valoja.
Uuden teknologian energiaa säästäviä tehokkaita LED -valoja, kaikkiin tarpeisiin.
Suomen Vahvimmat 2011


 

LED -VALON KÄYTTÖ MÖKILLÄ

LED -valoa voi käyttää mökillä korvaamaan perinteiset valot. Lisäksi voit
asentaa LED -valon paikkoihin, joihin et ole voinut asentaa perinteisiä valoja.

 
SOVELLUKSIA MÖKILLÄ:

Aurinko- ja tuulisähköjärjestelmiin
Sisävaloiksi: yleisvaloksi
Kaapisto- ja työtasovalot.
Ulkovaloiksi: terassit, kulkutiet
Pihavaloiksi: koristevalot, puiden valaistus
Laiturivaloiksi
Saunan ulkovaloksi, pukuhuonevaloksi
Lukuvaloiksi
Sähköä säästäviksi valoiksi
Yms.
 LATAA TÄSÄ ESIMERKKIKUVIA PDF MUODOSSA: LED VALOT MÖKILLÄ (mokki.pdf)

Katso tästä joitakin esimerkkikuvia, miten LED valoja on käytetty mökissä (12 V akkujärjestelmä).Mökin makuuhuoneen valaisun toteutus uppoasennetulla 9 W LED valolla.
Lisäksi kohteessa on LED -lukuvalot
LED-valo sopii hyvin kaikkiin mökkeihin. Limic Oy:n kehittämien LED -valojen sähköä säästävät ominaisuudet tulevat erityisen hyvin esiin mökeissä, joissa sähkön määrä on rajoitettu. Näitä ovat mm. aurinko- ja tuulivoimalla tuotetuissa mökeissä. Myös muissa kohteissa sähkön ja huoltokulujen säästö kannattaa.Mökin terassin ulkovalo toteutettuna 9 W LED valoilla. Terassille on suunnattu yksi
9 W LED valo 25 asteen keillalla. Puu on valaistu alhaalta ylös päin 9 W LED -valolla, jossa
on 80 asteen keila.


SÄHKÖN JA LUONNON SÄÄSTÖ

Vaikka ei otettaisi huomioon ilmastonmuutosta, LED -valoilla voit säästää niin, että näet sen suoraan lompakollasi. LED -valo kuluttaa sähköä vain kolmasosan hehkulampun kuluttamasta määrästä. Lisäksi LED -valo tuo säästöä yli 20 kertaa suuremmalla käyttöiällään.

Esim. jos korvaat 10 kpl 60 W lamppuja LED -valolla, voit saada vuodessa jopa 180 kW/h vuodessa energiaa.

Korvatessasi 10 kpl 60 W hehkulamppua 10 kpl 9 W LED-valoja, sähkön kulutuksesi päivässä tippuu lähes kymmenesosaan päivässä. Jos käytät aurinko- tai tuulienergiaa valon tuottamiseen, ymmärrät millaiset säästöt saat aikaiseksi LED -valolla. Voit mitoittaa mm. akustosi huomattavasti pienemmäksi ja energiaa riittää paremmin muihin sovelluksiin.

MÖKIN ULLAKKOTILAN VALAISU
Mökin ylisen makuutilan valaisu toteutettuna alumiinisella LED -valolistalla (2 kpl 25 cm
pituisia LED listoja). Alakerran valaistus on tehty 9 W uppoasennettavilla LED valoilla.

Teoriassa hehkulampun elinikä on noin 1.000 tuntia ja halogeenivalon noin 2000...4000 tuntia. LED -valon elinikä on teoriassa 100.000 tuntia. Millään valolla ei kuitekaan päästä käytännössä teoreettisiin lukuihin. Hehkulangan (hehkulamppu, halogeenivalo) ikää vähentää jatkuva valojen sytyttämine ja sammuttaminen, joka on hehkulangalle erittäin raju elinikää laskeva toimenpide, joskin se on käytännössä normaali tilanne. Käytännössä hehkulankoihin perustuvat lamput vaihdetaan noin vuoden välein.

LED valojen teoreettinen ikä on noin sata kertaa suurempi kuin hehkupolttimon. Käytännössä teoreettista ikää laskee komponentin lämpeneminen, joka huonontaa valotehoa. Käytännössä LED:in elinikä asettuu 50 000 - 75 000 tunnin väliin. 50 000 tuntia on se lukema, mikä taataan sekä valolle (70% valonmäärän alenema) että ohjaimille. Tämä tarkoittaa, että joudut vaihtamaan LED -valon noin 34 vuoden välein, jos käytät valao 4 tuntia päivittäin 365 päivää vuodessa!

LED valojärjestelmän takaisinmaksuaika on joitakin vuosia. Saat aina sijoittamasi rahat takaisin sähkön säästönä sekä huoltokulujen romahtamisena.

MÖKIN KEITTIÖN VALAISU

Mökin keittiön valaisua LED -valoilla. Yleisvalona 9 W LED valo, keittiön työtasoilla 3 W LED valo, tehtynä DIY -sarjalla (80 asteinen keila).

MÖKIN KUISTIN VALAISU

Mökin kuistin valaisu 9 W LED -valoilla.

SAUNAMÖKIN KUITIN JA PUKUHUONEEN SEKÄ KULKUTEIDEN VALAISU

Saunamökin kuistin ja kulkutien valaisu 9 W LED -valoilla.


HUOM! Limic Oy kehittää jatkuvasti nykyisiä sekä uusia tuotteita, joten oikeudet muutoksiin tiedoissa ja tuotteissa pidätetään.


 

logo
Limic Oy,
puh. 020 7579 890 (klo 9-17).
led-valo