Limic logo
Kestäviä ja turvallisia LED -valoja.
Uuden teknologian energiaa säästäviä tehokkaita LED -valoja, kaikkiin tarpeisiin.
Suomen Vahvimmat 2011


 

LED -VALON KÄYTTÖ ASUNTOVAUNUISSA JA -AUTOISSA.

LED -valoa voi käyttää matkailuautoissa ja -vaunuissa korvaamaan kaikki perinteiset valot.
Lisäksi voit asentaa LED -valon paikkoihin, joihin et ole voinut asentaa perinteisiä valoja.

 
SOVELLUKSIA ASUNTOVAUNUISSA JA -VAUNUISSA:

Sisävaloiksi.
Kaapistojen ja luukkujen valaistus.
Säilytystilojen valaistus, myös ulkona olevat.
Lukuvaloiksi.
Ulkovaloiksi
Ulkoteltan valoiksi
Yms. 


Voit korvata lähes kaikki matkailuautosi tai -vaunusi perinteiset valot ja lamput uuden teknologian LED -valolla. LED -valojen edut tulevat esiin, ne kuluttavat vähemmän energiaa ja ovat kestävämpiä.

OLESKELUTILOJEN VALAISU

Oleskelutilojen valaisuun kannattaa käyttää leveäkeilaista hajavaloa lähettävää LED -valoa. Riippuen tilasta, näitä valoja tarvitaan 1...2 kpl. Erittäin suurissa avarissa tiloissa tarvitaan mahdollisesti jopa 3...4 valoa. Yhden valon teho vaihtelee 1, 3 tai 9 W välillä, riippuen tilan koosta ja valojen lukumäärästä, 3 W valo on riittävä normaaleihin pienehköihin tiloihin. Mitä useampi LED -valo tilaan laitetaan, sitä pienempi sen tehon luonollisesti tarvitsee olla. Useasta valolähteestä on se etu, että valo luonollisesti tulee tasaisemmin koko tilaan.

Esim vaunun suurehkossa tilassa (koko 2 x 3 metriä) tarvitaan noin kolme 9 W valoa, jolla tila saadaan valaistua erittän hyvin kaikissa tilanteissa. Useissa tilanteissa jopa liian kirkkaasti, jolloin himmennystoiminto kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön.

Matkailuautoissa kannattaa harkita myös asennettavaksi venepuolelta tuttu navigointivalo, eli "heikkotehoinen" valolähde, joka lähettää punaista tai vihreää valoa. Näin näissä tilossa voidaan liikkua turvallisesti myös silloin, kun ollaan liikkeessä pimeällä eikä normaaleja valoja voida pimeänäkökykyä heikentämättä käyttää. Täksi "heikkotehoiseksi" valolähteeksi voit valita Limic Oy:n pienen 30 mm halkaisijaltaan olevan LED -valon, jonka keilanleveys on mahdollisimman leveä. Voit säätää valon kirkkautta himmentimellä, jolloin voit mukauttaa navigointivalon kirkkauden sopivaksi kaikkiin tilanteisiin.

Joissakin oleskelutiloissa saattaa olla tarpeen käyttää kapeampikeilaista valoa, varsinkin jos halutaan että yleisvalo jättää jonkun kohdan valaisematta (esim. moottoriveneessä ajopaikan). Tällöin valittavanasi on 6...20 asteisella keilalla olevia valoja.MAKUUTILOJEN VALAISU

Makuutilojen valaisuun kannattaa käyttää leveäkeilaista hajavaloa lähettävää heikompitehoista LED -valoa. Tälläinen on esim. 1 tai 3 W pienempi valo. Myös himmennys kannattaa ottaa käyttöön.

Makuutiloissa, joissa nukkuu useampia henkilöitä kerrallaan, kannattaa asentaa myös pistemäisiä valoja. Näillä 1 tai 3 W pienillä valoilla saadaan yöllä valaistua esim. WC:n oven edusta siten, ettei se häiritse muita nukkujia, jos jonkun täytyy poistua sängystä esim. vessaan. Samaisesta syystä kannattaa harkita yövalon asennusta. Tälläiseen soveltuu erittäin paljon himmennetty valkoinen valo, tai mielummin punainen tai vihreä valo, jota voi käyttää myös ns. "navigointivalona".

Makuutiloihin kannattaa ehdottomasti asentaa nukkujakohtainen lukuvalo, joka voidaan himmentää, jolloin tämä valo ei häiritse muita hytissä nukkuvia.OVEN EDUSTAN VALAISU

Voit valaista matkailuautosi tai -vaunusi oven edustan sekä ulko- että sisäpuolelta. LED -valo kuluttaa niin vähän energiaa, että voit jättää sen päälle esim. lähtiessäsi viettämään iltaa. Palatessasi kulkutiesi on valaistu. Voit rakentaa "pihavalon" vaunusi edustalle esim. asentamalla riittävän määrän LED valoja vaunun katolle. Tässä sovelluksessa kannattaa käyttää hyväksi himmennystä. Myös etuteltan valaisu on helppo toteuttaa tällä tavalla. Valot ovat kiinteästi asennettu ja aina käytössäsi, joten niiden käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Asentamalla järjestelmään liiketunnistimen, saat lisäksi helpon ja tehokkaan ilkivallan- ja varkaudenestojärjestelmän. Ja muista, että LED -valo ei vie paljoakaan sähköä.KOSTEIDEN TILOJEN VALAISU

Kosteiden tilojen, kuten suihku ja WC, valaisuun LED -valo soveltuu ihanteellisesti. Tälläiseen riittää erinomaisesti 3 W hajavaloa tuottava valo ( joko 30 tai 50 mm), joka on vesitiivis. Himmennystä ei tarvita ja kytkimeksi soveltuu hermeettisesti suljettu magneettikytkin, joka on immuuni kosteudelle.KOHDEVALOT

Kohdevalosovelluksia ovat esim. kaikki karttavalot ja lukuvalot. Kohdevaloiksi soveltuvat parhaiten kapeakeilaiset 1 W tai 3 W LED -valot. Tuoteperheistä valittavanasi on joko 30 mm tai 50 mm halkaisijaltaan oleva LED -valo. Kapeakeilainen 30 mm LED -valo soveltuu erittäin hyvin valaisemaan esim. auton matkustajan paikkaa, jolloin kartan luku pimeässä on helppoa. Valkoisen valon lisäksi kannattaa harkita myös punaisen tai vihreän valon käyttöä, joita tarvitaan pimeällä kuljettaessa. Varsinkin kartan lukua varten kannattaa laittaa sekä valkoinen että punainen kohdevalo.KAAPISTO, LAATIKOSTO YMS. VALOT

Kaapistot ja laatikostot ovat matkailuautoissa ja vaunuissa tyypillisesti erittäin pimeitä tiloja, joista tavaroita etsitään taskulamppu kädessä, toisen käden pitäessä laatikoston kantta auki. LED -valo on ihanteellinen ratkaisu kaapistojen ja laatikostojen valaisuun.

Asentamalla hajavaloa tuottava 1 W LED -valo laatikostoon (tai laatikon kanteen) ja käyttämällä hermeettisesti suojattua magneettikytkintä, jolla kerrotaan LED -ohjaimelle että luukku tai ovi avattiin, saadaan helposti kestävä ja automaattinen valo tilaan. Myös suurempien veneiden kaapistot voidaan helposti valaista automaattisilla LED -valolla.ULKONA OLEVIEN SÄILYTYSLAATIKOIDEN JA MOOTTORITILAN VALOT

LED -valo soveltuu erinomaisesti ankariin olosuhteisiin kuten auton moottoritilaan ja ulkona oleviin säilytyslaatikoihin yms. Lisäksi ne ovat erittäin turvallsia, ne eivät lämpene ja niissä ei ole mm. liitoksia, joista voisi tulla kipinöitä. Näin voit turvallisesti valaista myös nestekaasupullojen säilytystilat.

Matkailuauton ja -vaunun säilytyslaatikot (varsinkin ulkotiloissa olevat) ovat tyypillisesti tiloja, joissa valot joutuu ankariin olosuhteisiin. Niissä ilma on kosteaa ja jopa suolaista johtuen maantiesuolasta. Lisäksi valot joutuvat vastaanottamaan iskuja laatikoissa säilytettävien tavaroiden puolesta. LED -valo kestää tälläisissä asennuspaikoissa eriomaisesti.

Käyttämällä LED -valojen ohjaimen "sammutus" toimintoa, voit rakentaa laatikostojen yms. valaistuksen siten, että ne syttyvät kun kannen avaa. Näissä asemnnuksissa kannattaa käyttää magneettikytkintä, jolla ohjataan valo-ohjaimen "sammutus" liityntää. Koska magneettikytkin (reed-rele) on hermeettisesti suojattu, se toimii käytännössä ikuisesti ilman kontaktiongelmia. Ja koska magneettikytkimen läpi menee vain ohjaussignaali, eikä koko LED -valon kuluttama teho, ei sitä kuormiteta sähköisestikään liikaa, jolloin luotettavuus paranee.

Magneettikytkin

Kuvassa magneettikytkin ja magneetti. Nämä ovat
helppoja asentaa ja kestävät mekaanista rasitusta.


LED -valo soveltuu erinomaisesti valolähteeksi matkailuautoissa ja -vaunuissa

Valaistuksen tekeminen LED -valolla on helppoa ja nopeaa.
LED -valo älykkäällä ohjaimella tarjoaa Sinulle paljon mahdollisuuksia valaistuksen toteuttamiseen
LED -valo kestää mekaanista rasitusta (tärinät, iskut)
LED -valo kestää ilmaston ja maantiesuolan aiheuttamaia rasituksia
LED -valo on suunniteltu toimimaan laajalla lämpötila-alueella, myös paukkupakkasissa
LED -valo on turvallinen
Muista, ettei LED -valoja voi olla liikaa, niissä on vakiovarusteena himmennys. Näin ollen ne mukautuvat kaikkiin tilanteisiisi. Mitoita valomäärä mahdollisimman suureksi kaikissa asennukissasi. LED -valojen kirkkauta voi aina vähentää helposti käyttötilanteissa. Liian pieneksi mitoitettua määrää on hankalampi lisätä käyttötilanteissa.
HUOM! Limic Oy kehittää jatkuvasti nykyisiä sekä uusia tuotteita, joten oikeudet muutoksiin tiedoissa ja tuotteissa pidätetään. Tämän esitteen tiedot ja kuvat perustuvat prototyyppiin.


 

logo
Limic Oy
puh. 020 7579 890 (klo 9-17).
led-valo