Limic logo
Kestäviä ja turvallisia LED -valoja.
Uuden teknologian energiaa säästäviä tehokkaita LED -valoja, kaikkiin tarpeisiin.

Suomen Verkkomaksut Suomen Yrittäjät
 

TEHOKKAAT JA VALOKKAAT LED VALOT
Luotettavia lähes ikuisia uuden teknologian valaisimia, varsinkin silloin, kun tarvitset turvallista ja luotettavaa valoa vaikeissa olosuhteissa
 LED -valojen ominaisuuksia:


SÄHKÖ JA LUONTOA SÄÄSTÄVIÄ
TURVALLISIA, EIVÄT AIHEUTA PALOVAARAA
HUOLTOVAPAITA
MEKAANISESTI VANKKA, TÄRINÄN JA ISKUN KESTÄVÄ
PITKÄIKÄISIÄ
VESITIIVITÄ VAATIVIINKIN OLOSUHTEISIIN
ERILLAISIA VALON KEILAN LEVEYKSIÄ JA MUOTOJA ERI TARPEISIIN
ERI VALON VÄREJÄ JA NIIDEN SÄVYJÄ ERI KÄYTTÖ- KOHTEISIIN


 
Korvaavaa nyt halogeenivalosi kirkkaalla LED-valolla

Siirry nyt sähköä säästäviin turvallisempiin LED-valoihin, joiden kanssa sinulla ei ole enää ongelmia luotettavuuden kanssa. LED-valo soveltuu sekä uusiin asennuksiin että vanhojen valojen korvaajaksi. Voitkin korvata kaikki hehku- ja halogeenivalot turvallisella ja kestävällä LED-valolla.Helppoa, ja mahdollista asentaa lähes kaikkialle, myös vaativiin ja ahtaisiin tiloihin

Limic Oy:n Suomessa suunnittelemien ja valmistamien uuden teknologian LED -valojen ylivoimaisuus perinteisiin teknologioihin perustuu siihen, että ne ovat turvallisempia, luotettavampia eikä niissä ole asetettu asennuspaikoille juuri rajoituksia. Tehokas LED -valo voidaan asentaa erittäin vaativiin ja hankaliin, ahtaisiinkin paikkoihinTurvallinen käyttää

Perinteinen halogeenipolttimo lämpenee niin paljon, että se voi jopa sytyttää tulipalon. Halogeenipolttimon sisällä lämpötila nousee jopa yli 1400 asteen, LED -valon sisällä lämpötila ei saa koskaan nousta yli 120 asteen. Tästä syystä perinteisten valojen asennukselle on asetettu sekä materiaali että tilarajoituksia. Uuden teknologian LED -valoilla ei ole näitä rajoituksia. LED -valaisin ei lämpene kuten kuin perinteiset hehkulangalla (mm. halogeenilamppu) toimivat lamput, joten se on paljon turval-lisempi, varsinkin kuin se on asennettu ahtaisiin paikkoihin.

LED valo ei lämmitä ympärtistölämpötilaa. Jos huoneistossa on esim. auringonpaisteen takia kesällä 26 astetta, lämmittä halogeenivalo tätä lisää. Koska LED -valon ei lämmitä ympäristöään, ei valon käyttä kesälläkän ole ongelma.

Tutkimusten mukaan (mm. VTT) valon käyttöä lämmitykseen ei suositella koska sen hyötysuhde on erittäin huono, vaikka huomioon otetaan saatava valoteho.

Kuva, palo
Kuvassa LED- ja halogeenivalo ovat olleet vanerin
vieressä tunnin ajan. Vaneri on alkanut jo tummumaan
lämmöstä halogeenivalon kohdalta, joten tässä on ilmi-
selvä tulipaloriski.
Huoltovapaa

LED-valo on huoltovapaa. Koska LED valo on käytännössä ikuinen, sitä ei tarvitse vaihtaa siksi, että lamppu on palanut. Myös tämä helpottaa asennuspaikan valintaa. Nyt voit asentaa valaisimen myös sellaisiin paikkoihin, joihin et ole voinut valoja ennen asentaa. Lisäksi LED-valot mahtuvat ahtaisiinkin paikkoihin.

LED-lamppujen keskimääräinen elinikä on jopa 100.000 käyttötuntia, joka vastaa 6 tunnin päivittäi- sellä käytöllä yli 45 vuoden elinikää. Halogeenipolttimon keskimääräinen elinikä on 4.000 - 5.000 tuntia, Hehkulampun elinikä on vieläkin pienempi kuin halogeenivalojen. Koska LED-valoa ei käytännössä tarvitse koskaan vaihtaa palaneen polttimon takia, voidaan lamppu suunnitella ja valmistaa siten, ettei siinä ole luotettavuutta heikentäviä ratkaisuja, kuten liittimiä polttimolle. LED-valon liitokset tehdään luotettaviksi jo tehtaalla, joten sinulle ei tule niistä ongelmia myöhemmin. Siirtyessäsi LED-valojen tekniikaan, pääset kerralla eroon palaneista vaihdettavista lampuista sekä lampun huonosta liitoksista, joita saa aina puhdistella, jotta valot toimisivat.

LED-valojen huippumallina on täysin vesitiivis kovaa mekaanista rasitusta kestävä valaisin, jonka voit huoletta asentaa ulkotiloihin esimerkiksi veneessä.Luotettava

Limic Oy:n LED -valot kestävät huomattavasti enemmän mekaanista rasitusta (kuten tärinää, iskuja ja suolaista merivettä) kuin perinteiset valot. LED -valoissa ei ole mm. perinteistä vaurioaltista hehkulankaa. Hehkulangan katkeaminen on yksi yleisin syy, miksi perinteinen lamppu ei enään syty ja se pitää vaihtaa. Hehkulanka katkeaa yleensä joko mekaanisesta rasituksesta (tärinät, iskut) tai siksi, että sen elinikä on tullut tientä päähän. Veneissä ja muissa tärinälle alttiissa sovelluksissa langan katkeaminen esim. tärinästä on yleisempi syy. LED-valo on kompakti puolijohde, jossa ei ole tälläisi arkoja mekaanisesti rikkoutuvia osia, joita on perinteisissä lampuissa on runsaasti (muitakin kuin hehkulanka).Uuden teknologian tehokkaat ja kirkkaat tehokkaat LED -valot

Uuden teknologian LED -valot ovat kehittyneet voimakkaasti viime vuosina. Uuden teknologian LED -valoista saadaan nykyisin huomattava määrä valoa. Valo-ominaisuuksiltaan (lähinnä kirkkaus) niistä onkin tullut jo varteenotettava kilpailija perinteisiä lamppuja, halogeeni- ja hehkulamppuja vastaan. LED-valoilla on monia ylivoimaisia ominaisuuksia verrattuna perinteisiin lamppuihin, kuten käytön turvallisuus ja helppous.

Tiesitkö, että LED -valo voitti kansainvälisen Millenium -palkinnon vuonna 2006?Valokeilan muoto ja leveys käyttökohteen mukaan

Limic Oy:n LED -valoihin on saatavissa erillaisia valokeiloja ja -tehoja käyttötarkoituksen mukaan. Kapein valokeila on vain 6 astetta, leveimmän ollessa lähes 180 astetta. Leveää valokeilaa käytetään tilojen yleisvalaistukseen, kapeaa keilaa taas kohdevalona esim. kartta- tai lukuvalona.

Keilan leveyden lisäksi sinulla on mahdollisuus valita keilan muoto. Normaalisti keilan muoto on täysin pyöreä. Jos valaistava tila on kapea mutta pitkä (tai toisin päin), voit valita ovaalin muotoisen keilan. Tälläinen tilanne on järkevää esim. kulkukäytävillä tai -tasoilla. Näin ovaalin muotoinen keila onkin ihanteellinen esim. veneen kansivaloksi, valaisemaan kulkuteitä.


Kuva, linssit.
LED -valojen keilan leveys ja muoto voidaan valita sovelluksen
mukaan. Näitä linssejä muuttamalla samasta perusrakenteesta
saadaan laajaa valokulmaa ja hajavaloa vaativa yleisvalo tai piste-
mäistä valoa vaativa kohdevalo.
Useita eri värejä

LED -valojen kestävä alumiinikuori on pinnoitettu (metalloitu) tai polttomaalattu, joten ne kestävät vaativissakin olosuhteissa. Valittavanasi on valon eri värej' ja värilämpötiloja: lämmin valkoinen, valkoinen, kylmän valkoinen, punainen, vihreä, sininen tai amber riipuen käyttökohteesta ja tarpeesta.

Punaista ja vihreää valoa on perinteisesti käytetty tilanteissa, joissa tilaa täytyy valaista häiritsemättä hämärä tai pimeänäköä. Tälläinen tilanne on mm. veneen ajohytissä, jossa pimeässä pitää lukea karttaa ja samalla nähdä hytistä ulos. Viime aikoina perinteisen punaisen valon tilalle on joissain tapauksissa alettu käyttämään vihreää valoa. Tälle löytyy perusteet mm. uusien sinisten merikarttojen (WGS84) värityksestä. Pnainen valo ei sovellu hyvin niille.

Sininen valo on perinteisesti tarkoittanut kyllmyyttä, joten sitä on käytetty jonkin verran kylmätiloissa.


Kuva
LED VALOT OVAT TÄYNNÄ HUIPPULUOKAN OMINAISUUKSIA

Vankka alumiininen kuori. Kestää kolhuja ja käyttöä.
Saatavana useita eri tehoisia LED -valoja välillä 1 - 15 W.
Valon väriä saatavana: valkoisena, punaisena sekä vihreänä.
Myös sininen, keltainen, oranssi (amber) ja RGB.
Saatavissa erillaisia valon keilan avautumiskulmia (6...80 astetta).
SAATAVANA USEITA ERI VALON KEILAN LEVEYKSIÄ JA
Huippumallina noin 480 lm:n erittäin kirkas valo
Saatavissa eri muotoisia keiloja (pyöreä ja ovaali) eri sovelluksiin.
Eri malleja, eri käyttötarkoituksia jne.
LED -valoja saatavana eri koteloissa, avoimesta vesitiiviiseen koteloon
LED -valon koteloita on saatavissa usean värisenä.
Elinikä jopa 100.000 tuntia (45,6 vuotta 6 tunnin päivittäisessä käytössä).
Valon elinikäalenemasta johtuen elinikä määritellään kuitenkin 50.000 tuntiin,
jolloin 70% valotehosta on vielä saatavilla.
LED -valo ei lämpene niin paljon, että se aiheuttaisi tulipalovaaraa.
Energiatehokkaampia kuin perinteiset polttimot. Säästä sähköä ja luontoa!
Mekaanisesti erittäin kestäviä, ei herkkiä rikkoutuvia osia.
Laaja käyttölämpötila-alue: -30...+55 astetta.
Varastointilämpötila: -40...+85 astetta
LED-valo ei lähetä UV säteilyä
Limic Oy:n LED -valot on suunniteltu toimimaan ja kestämään äärioloissa

Lisätietoja saatavana mm. Verkkokaupastamme (klikkaa itsesi ovalikon yläosasta Verkkokauppaamme).
HUOM! Limic Oy kehittää jatkuvasti nykyisiä sekä uusia tuotteita, joten oikeudet muutoksiin tiedoissa ja tuotteissa pidätetään.


 

logo
Limic Oy
puh. 020 7579 890 (klo 9-17).
led-valo