Kuinka valitsen LED-nauhan

 1. Riittävä valoteho

  LED nauhan valoteho valitaan valaistustarpeen mukaan. LED nauhan valoteho (valovirta) ilmoitetaan luumeneina [lm]. Yleensä riittävä lukema on yli 1200 lm/m.

 2. Sähkönkulutus

  LED-nauhan kuluttama sähköteho ei suoraan kerro kuinka paljon nauha tuottaa valoa. Osa sähkötehosta muuttuu valon sijaan lämmöksi. Energiatehokkuudessa on huomattavia valmistajakohtaisia eroja.

 3. Värilämpötila

  Valitse värilämpötila käyttökohteen ja oman mieltymyksesi mukaan väliltä 3000-5500 Kelvin.

 4. Värintoistokyky

  Valon värintoistokyky on todella tärkeä ominaisuus. Yleisohjeena on, että LED-nauhan CRI lukema tulisi olla yli 90.

 5. Energiatehokkuus

  Mentäessä kohti vihreää maailmaa, myös LED-nauhan energiatehokkuudella on merkitystä. Markkinoilla on tässä suhteen sekä hyviä että huonoja LED-nauhoja. Kiinnitä huomiota, kuinka paljon valoa (lm) saat sähköteholla (W). Eli jaa luumenluku sähköteholla. Valitse nauha jonka energiatehokkuus on vähintään 85 lm/W.

 6. LED-nauhan tiheys

  LED-nauhoissa on eri määrä LED-komponetteja / metri. Jos teet suoraa valaistusta eli valolähde näkyy suoraan silmääsi, niin mitä tiheämpi nauha sen parempi. Tällöin nauhassa olisi syytä vähintään 120 LED:iä / metri, kun käytössä on matala lista suojakannella. Suositellaan kuitenkin käytettäväksi COB LED-nauhaa.

 7. Elinikä

  Markkinoilla on LED-nauhoja joissa elinikä on suht lyhyt (n. 15000 tuntia), keskitasoa (noin 35000 tuntia) ja state of art tuotteet joissa elinikä on yli 70000 tuntia. Tämä on valintasi, kuinka usein haluat vaihtaa LED-nauhan.

 8. Hinta

  Jos ostat halviman nauhan, se ei todennäköisesti lopulta ole halvin. Vertaa hintaa saatavaan valomäärään / sähköteho, värintoistokykyyn (CRI) ja LED-nauhan elinikään.

LED-nauhan valinta

Lue tarkempi ohje kuvineen verkkokauppamme kattavista ohjeista.