Myymälämme on auki normaalisti korona-tilanteesta riippumatta ja toimitamme verkkokauppa- tai puhelintilaukset joiden tuotteet löytyvät Roihupellon varastostamme usein saman päivän aikana. Koska sekä sinun että henkilökuntamme terveys on prioriteetissa ykkössijalla, otamme Koronan leviämisriskin tosissamme. Näihin kuuluvat mm:

  • Olemme perustaneet käsienpesupaikan asiakkaillemme. Pesun lisäksi on tärkeää huolehtia myös ihon kosteudesta, joten pesupaikassa voit myös rasvata kätesi.
  • Desinfioimme pinnat joihin asiakkaat koskevat päivän mittaan säännöllisesti. Myös maksupääteen pinnat kuuluu säännöllisesti desinfioitaviin kohteisiin. Maksupäätteessä toimii myös lähimaksu (kortilla alle 50 euron ostokset, älypuhelimella suuremmat).
  • Desinfioimme myymälän tarkemmin aina ennen uuden päivän alkua.
  • Viikonloppuna (pe-la välinen yö) käytämme otsonaattoria, joka tappaa virukset koko myymälästämme.
  • Viruksia ja bakteereja tappava LED valo on tulossa myymäläämme. Tulemme käyttämään sitä öisin.
  • Käytämme tarvittaessa kertakäyttöhanskoja. Nämä ovat myös asiakkaittemme käytössä.
  • Henkilökunnalle on jaettu suojahanskat.
  • Kiinnitämme huomiota myös esittelytuotteiden desinfiointiin.

Kun tulet myymäläämme

Terveytesi on meille tärkeä asia, kuten myös henkilökuntamme terveys, joten meille on turvallista tulla. Olemme mysö panostaneet käsihygenaan. Muista käsihygenian lisäksi lisäksi WHO:n ja THL:n ohjeet yskimisestä ja aivastamisesta.

Kun tulet myymäläämme (tai lähdet myymälästämme), sinulla on mahdollisuus desifioida kädet ulko-oven vieressä.

Voit myös pestä kätesi WC tiloihin perustamassamme käsienpesupisteessä. Pesupisteessä on ohjeet käsien oikeanlaiseen pesemiseen sekä myös käsivoidetta pumppupullossa. Jatkuva käsien pesu (ja osin myös desifiointi) kuivattaa käsiä ja kuiva iho ei vastusta bakteereita ja viruksia kovin hyvin. Suosittelemme käsien ihon kosteana pitämistä.

Myös kassapisteessämme on käsi-desiä. Lisäksi tarjoamme käyttöösi kertakäyttöhanskoja. Desifioimme maksupäätteen myös säännöllisesti, käytännössä jokaisen maksutapahtuman jälkeen.

Myymälässmme oleva yrttitarha. Kasvatusvalo on tehty alumiiniprofiilista AP17151M johon on laitettu 4200 K CRI>94 LED nauha. Profiili on asennettu roikkumaan asennusvaijereilla VSVAIJERI01. Tilli, persilja ja basilika tykkää ja kasvaa enemmän, kun ehdimme yrttejä käyttämään.

Limic Oy:n historiaa.

Limic Oy on LED valoihin erikoistunut myynti- ja maahantuontiyritys. Meillä on pitkä kokemus LED-valoista ja olemme alan pioneereja. Tutkimme LED valojen käyttöä valaistukseen jo 1990-luvun loppupuolella, mutta silloin LED komponentti ei ollut vielä riittävän tehokas käytettäväksi yleisvalaistukseen. Ongelma ratkesi 2000-luvun alkupuolella niin sanottujen teholedien tultua markkinoille. Vuonna 2004 Limic Oy teki ensimmäisen prototyypin yleisvaloksi soveltuvasta LED valosta, ja se tuotiin muutaman testi- ja protokierroksen jälkeen markkinoille vuonna 2006.

Vuoden 2006 helmikuussa oli aika tilata koneistamosta Valokas 9W valon seuraavan (lopullisen ennen nollasarjaa) prototyyppin versio. Kuva oli vielä käsin piirretty (vasen kuva). Vuonna 2009 tuotannossa olleen valon mekaniikan teko siirrettiin ulkomaille kannattavuussyistä, joten piirustuksien kieli vaihtui englanniksi. Tässä yksi mekaniikkakuva näytteeksi.
Piirilevy (alumiinilaminaatti) tehtiin aluksi Suomessa – Forssassa. Alihankija siirsi sen valmistuksen kuitenkin ulkomaille vähän myöhemmin. Valot kuitenkin koottiin edelleen Suomessa. Kuvassa alumiinilaminaatit joissa on lämpöä johtavat teipit ja alla LED komponentit 50 kpl antistaattisissa putkissa.
LED valoja varten suunniteltiin myös energiatehokas vakiovirtaohjain jo vuonna 2005. Valitettavasti Suomessa työn hinta oli niin suuri, ettei tätä kannattanut lopulta tuoda markkinoille. Toki koetuotannon nolla-sarja myytiin asiakkaille, kuten tapana on.

Alusta saakka olemme panostaneet tuotteiden laatuun ja mm. miellyttävään värilämpötilaan. Ensimmäinen LED valomme oli lämmin valkoinen, koska totesimme jo silloin, ettei alkuaikojen kylmän valkoinen LED -valo sovellu värilämpötilan kylmyytensä tähden lainkaan kotien yleisvalaistukseen. Muutaman vuoden kuluttua toimme markkinoille uuden oman tuotteen, jossa värilämpötila oli 4000 K eli puhtaan valkoinen (neutral white), todennäköisesti ensimmäisenä Suomessa.

Testaamme kaikki tuotteet ennen myyntiin ottoa.

Suojamaa kytketty jännitelähteen runkoon vastoin määräyksiä. Suojamaa on epäluotettava ja siten sähköturvallisuusriski.
Jännitelähteen ensiön ja toision välinen eritysväli on llian pieni, jolloin ensiön puolelle tuleva hetkellinen jännitepiikki joita verkossa on jatkuvasti saattaa päästä hyppäämään toision puolelle. Tästä seuraa, että käyttäjä voi saada kuolettavan sähköiskun kyseisessä tilanteessa.

Testaamme ja mittaamme kaikki myymämme tuotteet huolellisesti. Mittauksiin kuuluu mm. tuotteiden valomäärä, spektri sekä niiden kuluttama sähköteho ja tuotteiden lämpötilat eri kohdissa. Joissakin asioissa (kuten vaatimustenmukaisuus ja EMC testit) joudumme kuitenkin luottamaan valmistajan vakuutukseen (Declaration of conformity). Kaikista maahantuomistamme tuotteista tutkitaan mm. rakenteiden sähköturvallisuus eli mittaamme eristysvastuksen ja läpilyöntijännitteen jne. Ulkokäyttöön tarkoitetuista tuotteista tarkistetaan rungon asianmukainen tiivistys/suojaus, sekä käytettyjen materiaalien soveltuvuus.

LED nauhan lämpötila vaikuttaa sekä LED nauhan elinikään että paloturvallisuuteen. Siksi lämpötilojen mittaus on tärkeää ennen tuotteiden myyntiin päästämistä.
Kestääkö vesitiivin LED nauhan pintamateriaalit oikeasti ulkokäyttöä ja miten materiaalin rakenne, valon läpäisykyky ja materiaalin väri jakovuus muuttuvat ajan saatossa. Entä onko mainostettu vesitiivis LED nauha oikeasti vesitiivis. Testaamme mm. nämä asiat, ettei meidän asiakkaitten tarvitse alkaa testaamaan näitä oston jälkeen. Me tiedämme mitä me myymme.

Yrityksellämme on pitkät perinteet LED valoalalla, ja olemme olleet alan kehityksen kärjessä aina sen alkutaipaleelta lähtien. Vuosien saatossa saatu kokemus, niin omista kuin maahantuomistamme LED valoista on täysin käytettävissänne ammattitaitoisen henkilökuntamme avustuksella.

Alla ote led vakiovirtaohjaimen testiraportista vuodelta 2005. Historiaa talteen.

VILKKUUKO LED VALO? ENTÄ NÄYTTÄÄKÖ ETTÄ VALO VÄRISEE TAI VILKKUU KUVATESSA.

Ei ole aina sanottu, että LED ohjain on välkkymätön eli ns. Flicker free. Alkuaikoina mittasimme kaikki ohjaimet perinteisillä menetelmillä, nykyisin meillä on tähän käytössämme erillinen analysaattori.

Vuonna 2010 tutkimme erään valmistajan LED virtaohjaimia. Emme ottaneet näitä myyntiin.

Mittausjärjestelyt. Vanha kunnon menetelmä.
Tästähän jo selviää miksi joku LED valo värisee / välkehtii. Onhan tällä virran jatkuvalla muutoksella muitakin tilannetta huonontavia asioita kuten LED valon elinikä.